JavaScript е изключен.
Сайта не може да се зареди коректно.


Смях и забавления

fun-6.com

 
 
     
Меню
   » Начало
   » Вицове
   » Смешни клипове
   » Смешни картинки
   » Оптически илюзии
   » Фокуси
   » Силни емоции
   » Ценни мисли
   » Смешни текстове
   » Други
   » За реклама
Меню
 

 

Теория на стълбата.
Раздел ценни мисли от този сайт.

 

 

 

 

Теорията на стълбата е теория за взаимоотношенията между мъжете и жените. Тя се основава на дългогодишни социологически изследвания и е формулирана за първи път през 1994 г. в Екзътър, Калифорния. Целта на тази статия не е да унижи женската част от населението, която за повечето от нас, мъжете, е нещо незаменимо и жизнено необходимо. Идеята е да се избягнат някои недоразумения, които са резултат от неразбиране на естествените взаимоотношения между двата пола, резултат от разлика в жизнените цели...ъъъ или поне от това какви сме склонни да признаем, че те са. Преди да пристъпим към същността на теорията ще изкажем една лема: 
Лема: Всеки път, когато срещнете някого, вие наум му прикачвате определена оценка. Как точно се случва това, зависи от вашия пол:

Теория за стълбата.

Ще се опитаме да изясним отделните компоненти на оценъчната система на жената.
* Пари/власт - повечето мъже знаят, че жените си падат по парите. Дали Доналд Тръм щеше да си ляга с фотомодели, ако нямаше пари? Въпросът е риторичен. Не смятам, че това е погрешно...просто такава е човешката природа.
"Властта е мощен афродизиак" - Хенри Кисинджър
"Мерилото на жената е материалното. Мерилото на мъжа е жената...ако мъжът би могъл да чука в кашон, никога не би си купил къща" - Дейв Чапел
Компонентът "пари/власт"
е динамичен, той варира с времето. Това означава, че необходимото количество пари за получаване на максимален брой "точки" в категорията "пари" се променя заедно с възрастта на жената. Когато е млада, представата й за "много пари" е различна. С възрастта, необходимите пари за достигане на максималния брой точки се увеличава.
* Неща, които жените казват, че ценят, но всъщност не го правят - тук се включват неща като интелект, чувство за хумор, искреност, чувствителност и др.
* Привличане - този сектор има четири подразделения:

Теория за стълбата.

* Физическо привличане - това е най-силният фактор, смисълът му е очевиден.
* Съперничество - почти озаглавихме този сектор "безразличие", тъй като между двата термина има силна зависимост. Можем да преследваме единствено това, което ни бяга. Мъж, който е отдаден на нещо различно от жената, автоматично става по-привлекателен. Рано или късно всички мъже научават истината - най-добрият начин да не успееш с една жена е да показваш твърде голям интерес към нея.
* Оригиналност - нека бъдем искрени - ако сте като всеки друг мъж, който има нормална работа и се опитва да живее добре, вие вероятно сте просто като всеки друг мъж. Мацките не си падат по това, и защо ли пък биха си падали? Кой иска някой, който е просто като всички останали? Нещо различно е много по-привлекателно. Като някой, който не трябва да работи през деня, както повечето хора, защото има пари от бизнес или от продажбата на наркотици. Или като някой, който е намушкал човек с нож и заради това е лежал в затвора. Това е различен, но напълно реален, билет към леглото.

Като обобщение на начина на функциониране на системата за оценяване на жените можем да кажем, че ако сте много привлекателен, богат, оригинален и не показвате интерес към нея, имате големи шансове жената да си падне по вас. Стремете се към тези качества и ще стигнете далеч.
Tрябва да отбележим, че това не е напълно съзнателен процес. За да изясним нещата ще приведем следния пример за това, което се случва:
- Боб среща Джейн
- След това Боб среща Кони
Според теорията на стълбата ситуацията е следната:
1. Боб среща Джейн
2. Боб я оценява според горните критерии
3. Боб я поставя върху стълбата
4. Боб среща Кони
5. Боб я оценява според горните критерии
6. Боб я поставя върху стълбата над Джейн
Можете да познаете, че е станало така, защото Боб твърди: "Бих искал да чукам Джейн, но не колкото бих искал да чукам Кони". Мисля, че всеки е чувал това или нещо подобно достатъчно пъти, така че приемаме идеята за очевидна и преминаваме нататък. Може би си мислите: "Ами какво става с Джейн и Кони?" Ще ги обсъдим след малко.
Ето и сърцевината на теорията. Тъй като всеки, когото срещнете, получава оценка, естествено е те да бъдат подредени под формата на стълбица. Да погледнем примерна стълба, конструирана от мъж:

Теория за стълбата.

 

Очевидно е, че хората, с които искате най-силно да правите секс са в най-горната част на стълбата. Слизайки надолу преминаваме през следните типове:
1. Хората, които наистина харесваме, които може изобщо да не са от нашата класа са на върха.
2. След това идват хората, които харесваме.
3. Продължавайки надолу стигаме до хората, които бихме чукали ако сме в пияно състояние и след това бихме признали, че сме го направили.
4. В долната част са хората, които бихме чукали ако сме пияни и след това бихме излъгали, че никога не сме го правили.
Сега да погледнем стълбата на типичната жена.

Теория за стълбата.

Първото нещо, което забелязваме е, че жената има не една, а две стълби. В допълнение към обикновената стълба, жената има и стълба с приятели. Стълбата с приятелите е мястото, където жената поставя мъжете, които смята за "просто приятели". Или с други думи, там са мъжете, които няма да правят секс с нея.
Проблемите идват от това, че жената никога не позволява на мъжете да знаят на коя стълба са поставени. Очевидно има огромна разлика, или бездна, между тези две стълби. Това е мястото на целувката на смъртта*, там където се създават интелектуални проститутки**. Всичко, което един мъж може да направи е "да се пробва" и да действа спрямо момичето - да я покани на среща, да се опита да я целуне, да й напише любовна бележка или каквото и да е. Ако е на правилната стълба - добре. Ако е на стълбата на приятелите, обаче, се получава опит за прескачане между стълбите. Мъжът се опитва да прескочи бездната между стълбата на приятелите и същинската стълба. В този момент момичето има две възможности: тя може или да го пусне на стълбата, или (по-вероятното) да го изрита в главата и надалеч от стълбата. Ако погледнете картинката, ще видите, че под стълбата е адът. И така мъжът попада там. Адът всъщност не е толкова зле, колкото звучи. Най-вече той е период на отвращение от себе си, объркване и, разбира се, неловкост в присъствие на момичето, ако двамата изобщо вече си говорят.
За да илюстрираме напълно идеята, ще изследваме няколко обичайни сценария и техните обяснения според теорията на стълбата. В случая, Том ще бъде нашето момче, а Маги - нашето момиче.


Сценарий 1: Том среща Маги. Тя е хубава и изглежда, че с нея могат да се водят приятни разговори. Том и Маги започват да излизат заедно, говорейки все повее и повече. У Том се заражда привличане към Маги и един ден той се опитва да я целуне. Маги казва на Том, че тя не мисли за него по този начин и иска да си останат приятели. През следващите няколко седмици срещите между двамата се разреждат значително и окончателно престават. Маги започва да се чука с бандит-велосипедист.
Обяснение: Том среща Маги. Том веднага бива поставен на стълбата на приятелите. Том не знае това. Той се опитва да прескочи от едната стълба на другата. Маги изритва Том в сърцето вместо да го пусне и ранен той пропада в ада долу. Бандитът-велосипедист никога не е бил на стълбата на приятелите на Маги (такива хора никога не са там), а по-скоро на същинската стълба.


Сценарий 2: Том среща Маги. Тя е сладка и изглежда умна. След прилично количество време той я кани на среща. Тя приема и двамата изкарват това, което изглежда като перфектна среща. Том мисли, че има шансове с Маги. Кани я отново. Тя отказва, или директно, или като никога не му се обажда. Том си няма никаква представа какво по дяволите става. Маги започва да се чука с безработен алкохолик.
Обяснение: Маги заблуждава Том на коя стълба е бил поставен. Той мисли, че е на правилната стълба заради приемането на поканата. Грешка. Това води до несъзнателен скок между стълбите. Той бива изритан към ада. В тази ситуация Маги вероятно би поискала двамата да останат приятели, защото той е толкова интересен и забавен или някакви подобни глупости. Ако това се случи с вас, значи сте се превърнал в "интелектуална проститутка". Много жалко.


Сценарий 3: Момичето казва някое от следните:
- "Ти си ми като брат"
- "Ти си като голямо мече"
- "Чувствам, че мога да си говоря с теб за всичко"
- "Толкова си внимателен"
- "Можеш ли да ми помогнеш с домашните?"
Обяснение: Вие сте на стълбата на приятелите. Толкова жалко.
Виждате, че много проблеми могат да бъдат избегнати чрез заявяване колкото се може по-рано на момичето, че няма да бъдете приятели при никакви обстоятелства. Можете да обясните, че тя е твърде привлекателна или можете да бъдете напълно прям и да й кажете, че не искате да качвате приятелите си на масата и да ги чукате, а предпочитате да играете покер или да ходите на мач, като по този начин я дисквалифицирате от приятелската графа. Това може да изплаши някое момиче, но такъв е животът.

Много жени биха оспорвали горното изложение казвайки "Аз имам много приятели мъже". Може би. Има точно три случая с "интелектуални проститутки", при които мъж и жена могат да бъдат приятели.
1. Мъжът е гей.
2. Мъжът не намира жената за привлекателна.
3. Мъжът вече си има жена, която е много по-високо на стълбата.
Мъжът няма стълба на приятелите. Мъжката стълба отразява всеизвестния факт, че мъжът по принцип иска само едно нещо. Повечето мъже знаят това инстинктивно. Повечето жени се колебаят. Имам едно предизвикателство за вас жени, които все още се двоумите. Изберете си някой от вашите приятели, който не отговаря на нито един от горните 3 критерия и когото смятате за свой приятел. След това си задайте следния въпрос: Ако двамата сте сами в неговия апартамент някоя вечер, и вие се извините за да отидете до тоалетната и се върнете гола и го попитате дали би искал да правите секс какво би направил той:
1. Ще ви каже, че не иска да рискува красивото приятелство, което сте изградили, с такъв мръсен плътски акт.
2. Ще приеме.
Помнете, че това действа само ако сте наистина искрена. Номер 1 разбира се е нещо, което мъжете чуват постоянно. Номер 2 е това, което вероятно ще се случи.


------------
* целувката на смъртта - моментът, в който мъжът на практика осъзнава грешката в преценката си за развитието на връзката му с дадена жена.

** интелектуална проститутка - също както обикновената проститутка, интелектуалната такава има за цел да задоволява дадени желания у индивид от противоположния пол, в конкретния случай те не са плътски, а са от интелектуално естество - приятелство, съчувствие, разбиране и т.н.

 

 

 

 

 
 
Лаптопи Бижута Инсталиране Навигация